חוק הגיוס בישראל
Sign Up to our social questions and Answers Engine to ask questions, answer people’s questions, and connect with other people.
Login to our social questions & Answers Engine to ask questions answer people’s questions & connect with other people.
Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.
אנא הסבר בקצרה מדוע לדעתך יש לדווח על שאלה זו.
אנא הסבר בקצרה מדוע לדעתך יש לדווח על תשובה זו.
אנא הסבר בקצרה מדוע לדעתך יש לדווח על משתמש זה.
אנו שואפים לחבר בין אנשים בעלי ידע לאלו שזקוקים לו, לקרב בין תפיסות עולם שונות כדי שנוכל להבין זה את זה טוב יותר, ולאפשר לכולם לשתף את הידע שלהם. בעסקינן, כל שאלה היא זרז לשיתוף פעולה, חיבור וצמיחה משותפת
חוק שירות ביטחון בישראל
חוק שירות ביטחון בישראל קובע את חובת הגיוס לצבא ולשירות לאומי עבור אזרחי ישראל ותושבי הקבע בה. החוק נחקק בשנת 1949 ובמהלך השנים עבר שינויים ותיקונים רבים.
חובת הגיוס
פוטרים משירות
שירות לאומי
ענישה על אי גיוס
השלכות פוליטיות
סיכום
חוק שירות ביטחון בישראל קובע חובת גיוס לצבא ולשירות לאומי עבור אזרחי ישראל ותושבי הקבע בה. החוק עבר שינויים ותיקונים רבים במהלך השנים, והוא עדיין נושא שנוי במחלוקת בפוליטיקה הישראלית. עם זאת, הוא מהווה חלק מרכזי מהזהות הלאומית הישראלית ומאפשר לישראל לשמור על צבא חזק ולהתמודד עם האתגרים הביטחוניים שלה.
חוק הגיוס בישראל הוא חוק המחייב את כל הצעירים והצעירות בישראל להתגייס לצה"ל או לשירות לאומי. החוק נחקק בשנת 1949, והוא מתבסס על עקרון השוויון בנטל. חוק הגיוס כולל גם פטורים מגיוס, המוענקים על פי קריטריונים שונים, כגון מצב רפואי, מצב משפחתי או מצב דתי.