askinan.com הכי מאוחר מאמרים

sys
  • 0

איך אוכל להפחית את הסיכון שלי לחלות בסרטן השד?

  • 0
  1. ישנם מספר דברים שאתה יכול לעשות כדי להפחית את הסיכון שלך לחלות בסרטן השד, כולל ביצוע שינויים בתזונה שלך, ביצוע פעילות גופנית סדירה, שמירה על משקל בריא, הפסקת עישון, וביצוע בדיקות סקר לסרטן השד.

  2. כיצד להפחית את הסיכון לחלות בסרטן השד

    1. שמרו על משקל גוף בריא: שמירה על משקל גוף בריא לאורך כל החיים, ובמיוחד לאחר גיל המעבר, מפחיתה את הסיכון לסרטן השד. משקל עודף או השמנת יתר מגבירים את רמות האסטרוגן בגוף, אשר יכולות לתרום לצמיחת סרטן השד.
    2. היו פעילים פיזית: פעילות גופנית סדירה יכולה להפחית את הסיכון לסרטן השד. שאפו לפחות 30 דקות של פעילות גופנית מתונה רוב ימות השבוע.
    3. אכלו תזונה בריאה: תזונה עשירה בפירות, ירקות, דגנים מלאים ושומנים בריאים עשויה לסייע בהפחתת הסיכון לסרטן השד. הימנעו מצריכת בשר מעובד, בשר אדום מוגזם וסוכר.
    4. הימנעו משתיית אלכוהול מופרזת: צריכת אלכוהול מופרזת נקשרה לסיכון מוגבר לסרטן השד. מגבלת אלכוהול מומלצת לנשים היא לא יותר ממשקה אחד ליום.
    5. הפחיתו חשיפה לעישון משני: עשן יד שנייה מכיל חומרים מסרטנים שיכולים להגביר את הסיכון לסרטן השד. הימנעו ממקומות מעושנים והגנו על עצמכם מעישון יד שנייה.
    6. הניקו: הנקה למשך שנה לפחות קשורה לסיכון מופחת לסרטן השד. הנקה מסייעת לאזן את רמות ההורמונים בגוף.
    7. שקלו טיפול הורמונלי לאחר גיל המעבר: נשים בסיכון מוגבר לסרטן השד עשויות לרצות לשקול נטילת טיפול הורמונלי לאחר גיל המעבר. טיפול הורמונלי יכול להפחית את הסיכון לסרטן השד על ידי חסימת השפעות האסטרוגן בגוף.
    8. היבדקו באופן קבוע: ממוגרפיה ובדיקות שד קליניות הן כלים חשובים להקלה על גילוי סרטן השד בשלב מוקדם, כאשר יש סיכוי גבוה יותר לטיפול בהצלחה. בצעו ממוגרפיה בשנתית החל מגיל 40, או מוקדם יותר אם אתם בסיכון גבוה.
    9. עשו בדיקות גנטיות: נשים עם היסטוריה משפחתית חזקה של סרטן השד עשויות לרצות להיבדק לגבי מוטציות גנטיות, כגון BRCA1 ו-BRCA2. בדיקות גנטיות יכולות לעזור לנשים להעריך את הסיכון שלהן לסרטן השד ולשקול אפשרויות מניעה.
    10. הימנעו מנטילת גלולות למניעת הריון לזמן ממושך: נטילת גלולות למניעת הריון למשך 5 שנים או יותר נקשרה לסיכון מוגבר לסרטן השד. אם אתן שוקלות להשתמש בגלולות למניעת הריון, דברו עם הרופא שלכן על היתרונות והסיכונים.
    11. הימנעו מחשיפה ממושכת לטיפול קרינתי: חשיפה ממושכת לטיפול קרינתי, כגון רנטגן חזה תכופים, נקשרה לסיכון מוגבר לסרטן השד. הגבילו את החשיפה לקרינה כשניתן.

    זכרו כי למרות שצעדים אלה אינם מבטיחים לחלוטין מניעת סרטן השד, הם יכולים לסייע בהפחתת הסיכון שלכן. אם אתן מודאגות מהסיכון לכן לסרטן השד, דברו עם הרופא שלכן כדי לדון באפשרויות המניעה והסריקה הטובות ביותר עבורכן.

להוספת תשובה עליך להתחבר עם חשבון המשתמש שלך בעסקינן.