askinan.com הכי מאוחר מאמרים

sys
  • 0

מאיפה מגיע שמו של הקיבוץ קיבוץ גשור?

  • 0
  1. קיבוץ גשור הוא קיבוץ שיתופי בעמק החולה, ליד הגבול עם לבנון. שמו של הקיבוץ ניתן לו על שם העיר המקראית גשור. גשור מוזכרת בתנ"ך מספר פעמים, בין היתר בספר שמואל א'. בספר שמואל א' פרק כ"ז מתואר כיצד דוד המלך נמלט מגל בעקבות רדיפתו של שאול המלך, ומגיע אל עיר מקלט בשם גשור.

  2. קיבוץ גשור – מקור השם

    קיבוץ גשור הוא קיבוץ בדרום עמק החולה, השייך למועצה אזורית הגליל העליון. קיבוץ גשור הוא היישוב הצפוני ביותר בישראל. הקיבוץ נוסד בשנת 1963 על ידי חברי גרעין נח"ל שחיפשו מקום להתיישב בו לאחר השרות הצבאי. השם גשור נבחר על ידי מייסדי הקיבוץ מתוך ההיסטוריה של האזור ובייחוד לאחר שהיו שותפים לגילוי שרידי העיר התנ"כית גשור.

    היסטוריה קצרה של גשור המקראית

    • בתנ"ך, גשור הוא שמה של עיר וממלכה אשר שכנה בצפון ארץ ישראל, בסמוך לגבול עם סוריה ולבנון של היום.
    • גשור מוזכרת לראשונה בספר שמואל ב', פרק י"ג, פסוק ל"ז, שם מסופר על כך שדוד המלך לקח לעצמו לאישה את מעכה בת תלמי מלך גשור.
    • ממלכת גשור הייתה ממלכה קטנה ועצמאית, אשר התקיימה במשך מספר מאות שנים. היא נכבשה על ידי ממלכת ישראל בתקופת שלטונו של המלך ירבעם בן יואש, בסביבות שנת 780 לפנה"ס.
    • לאחר כיבושה על ידי ממלכת ישראל, גשור הפכה לעיר גבול בין ממלכת ישראל לבין ממלכת ארם דמשק. היא מוזכרת מספר פעמים בספרי הנביאים, בדרך כלל בהקשר של מלחמות בין שתי הממלכות.
    • בשנת 732 לפנה"ס, גשור נכבשה על ידי מלך אשור תגלת פלאסר השלישי, יחד עם ממלכות ישראל וארם דמשק. לאחר כיבושה על ידי אשור, גשור לא מוזכרת יותר במקורות ההיסטוריים.

    גילוי שרידי העיר גשור המקראית

    בשנת 1963, במהלך עבודות חקלאיות בקרבת קיבוץ גשור, התגלו שרידים של עיר עתיקה. החפירות הארכיאולוגיות שנערכו במקום העלו כי מדובר בשרידי העיר גשור המקראית.

    בין השרידים שהתגלו בגשור נמצאים חומות העיר, מבני מגורים, מקדש, בית קברות ועוד. החפירות העלו כי העיר גשור הייתה מיושבת החל מתקופת הברונזה התיכונה 2 (סוף האלף ה-2 לפנה"ס) ועד לתקופה הרומית (המאה ה-4 לספירה).

    בחירת השם גשור לקיבוץ

    כאשר מייסדי קיבוץ גשור חיפשו שם ליישוב החדש שלהם, הם נתקלו בשרידי העיר גשור המקראית שהתגלו בסמוך. הם החליטו לבחור בשם גשור ליישוב שלהם, על מנת להנציח את ההיסטוריה של האזור.

    השם גשור הוא שם עברי עתיק, אשר משמעותו אינה ברורה. יש הסבורים כי השם גשור קשור למילה "גשר", וכי הוא ניתן לעיר בשל מיקומה על דרך מסחר חשובה שחצתה את נהר הירדן.

    השם גשור הוא שם ייחודי ומרשים, אשר מזכיר את ההיסטוריה העתיקה של האזור. הוא שם הולם לקיבוץ אשר שוכן בלב עמק החולה הפסטורלי, ומהווה חלק בלתי נפרד מהנוף וההיסטוריה של הגליל העליון.

להוספת תשובה עליך להתחבר עם חשבון המשתמש שלך בעסקינן.