סוגי החיסונים נגד קורונה
Sign Up to our social questions and Answers Engine to ask questions, answer people’s questions, and connect with other people.
Login to our social questions & Answers Engine to ask questions answer people’s questions & connect with other people.
Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.
אנא הסבר בקצרה מדוע לדעתך יש לדווח על שאלה זו.
אנא הסבר בקצרה מדוע לדעתך יש לדווח על תשובה זו.
אנא הסבר בקצרה מדוע לדעתך יש לדווח על משתמש זה.
אנו שואפים לחבר בין אנשים בעלי ידע לאלו שזקוקים לו, לקרב בין תפיסות עולם שונות כדי שנוכל להבין זה את זה טוב יותר, ולאפשר לכולם לשתף את הידע שלהם. בעסקינן, כל שאלה היא זרז לשיתוף פעולה, חיבור וצמיחה משותפת
בישראל ניתנים כיום שני סוגים עיקריים של חיסונים נגד קורונה: חיסון מבוסס mRNA וחיסון מבוסס וקטור נגיפי. חיסון ה-mRNA פותח על ידי החברות פייזר ומודרנה, וחיסון הווקטור הנגיפי פותח על ידי חברת ג'ונסון אנד ג'ונסון.
סוגי החיסונים נגד קורונה
נוצר חוסר ודאות גדול בעולם כאשר מגפת הקורונה פרצה לראשונה, והחיסון נתפס כקרן אור בתקופה של אי ודאות. הפיתוח וההפיץה המהירה של החיסון היו הישג חסר תקדים בהיסטוריה של הרפואה. מאז הפיתוח הראשוני, פותחו מספר סוגים שונים של חיסונים נגד קורונה, כל אחד עם המנגנון הייחודי שלו ליצירת הגנה חיסונית.
ישנם שלושה סוגים עיקריים של חיסונים נגד קורונה:
חיסונים מבוססי mRNA
חיסונים מבוססי mRNA הינם טכנולוגיה חדשה יחסית, והם הראשונים שאושרו לשימוש נגד קורונה. חיסונים אלו מכילים הוראות גנטיות המספקות לתאים בגוף את המידע הדרוש לייצר את חלבון הספייק של נגיף הקורונה. לאחר מכן, התאים מציגים את חלבון הספייק על פני השטח שלהם, ומערכת החיסון מזהה ומייצרת נוגדנים נגדו.
יתרונותיהם של חיסונים מבוססי mRNA כוללים:
עם זאת, ישנם גם כמה חסרונות לחיסונים מבוססי mRNA:
חיסונים מבוססי mRNA שאושרו לשימוש כוללים:
חיסונים מבוססי וקטור ויראלי
חיסונים מבוססי וקטור ויראלי משתמשים בנגיף שאינו מזיק (וקטור) על מנת להעביר את החומר הגנטי של נגיף הקורונה לתאים בגוף. הווקטור תוכנן כך שהוא לא יתרבה בתאים וייעלם מהגוף לאחר זמן קצר. לאחר שהתאים מקבלים את החומר הגנטי, הם מתחילים לייצר את חלבון הספייק של נגיף הקורונה, מה שמאפשר למערכת החיסון לזהות ולייצר נוגדנים נגדו.
יתרונותיהם של חיסונים מבוססי וקטור ויראלי כוללים:
עם זאת, ישנם גם כמה חסרונות לחיסונים מבוססי וקטור ויראלי:
חיסונים מבוססי וקטור ויראלי שאושרו לשימוש כוללים:
חיסונים מבוססי חלבון
חיסונים מבוססי חלבון מכילים את חלבון הספייק של נגיף הקורונה, אשר יוצר בתהליך מעבדה. לאחר שהחיסון מוזרק לגוף, מערכת החיסון מזהה את חלבון הספייק כזרים ומייצרת נוגדנים נגדו.
יתרונותיהם של חיסונים מבוססי חלבון כוללים:
עם זאת, ישנם גם כמה חסרונות לחיסונים מבוססי חלבון:
חיסונים מבוססי חלבון שאושרו לשימוש כוללים: