מהם הטיפולים לסרטן הפה?
Sign Up to our social questions and Answers Engine to ask questions, answer people’s questions, and connect with other people.
Login to our social questions & Answers Engine to ask questions answer people’s questions & connect with other people.
Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.
אנא הסבר בקצרה מדוע לדעתך יש לדווח על שאלה זו.
אנא הסבר בקצרה מדוע לדעתך יש לדווח על תשובה זו.
אנא הסבר בקצרה מדוע לדעתך יש לדווח על משתמש זה.
אנו שואפים לחבר בין אנשים בעלי ידע לאלו שזקוקים לו, לקרב בין תפיסות עולם שונות כדי שנוכל להבין זה את זה טוב יותר, ולאפשר לכולם לשתף את הידע שלהם. בעסקינן, כל שאלה היא זרז לשיתוף פעולה, חיבור וצמיחה משותפת
הטיפולים לסרטן הפה כוללים ניתוח, כימותרפיה, הקרנות וטיפול ממוקד.
טיפולים לסרטן הפה
מבוא
סרטן הפה הוא סרטן שמתחיל בתאים המצפים את חלל הפה, כולל הלשון, השפתיים, החניכיים, לחיים הפנימיות והקרקעית של הפה. סוג זה של סרטן יכול להיות מטופל באמצעות שילוב של טיפולים, בהתאם לשלב הסרטן והעדפות המטופל.
טיפולים עיקריים
ניתוח:
ניתוח הוא טיפול נפוץ לסרטן הפה בשלב מוקדם. הוא כרוך בהסרת הגידול והרקמות הסובבות אותו. סוג הניתוח ישתנה בהתאם לגודל ומיקום הגידול.
טיפול בקרינה:
טיפול בקרינה משתמש בקרני רנטגן עוצמתיות או בparticels אחרים כדי להרוג תאי סרטן. ניתן להשתמש בו לפני או אחרי ניתוח, או כטיפול בפני עצמו בשלבים מוקדמים של הסרטן.
כימותרפיה:
כימותרפיה היא סוג של טיפול בתרופות המשמשת להשמדת תאי סרטן. ניתן לתת אותה דרך הפה או דרך הווריד. היא יעילה יותר כאשר משלבים אותה עם טיפולים אחרים.
טיפול ממוקד:
תרופות לטיפול ממוקד מכוונות לספציפית לחלבונים או לשינויים גנטיים המעורבים בצמיחת הסרטן. הן יכולות להיות יעילות לטיפול בסוגים מסוימים של סרטן הפה.
אימונותרפיה:
אימונותרפיה היא טיפול המשתמש במערכת החיסון של המטופל עצמו כדי להילחם בסרטן. היא יכולה להיות יעילה לטיפול בסוגים מסוימים של סרטן הפה בשלב מתקדם.
תופעות לוואי
הטיפולים לסרטן הפה יכולים לגרום לתופעות לוואי שונות, כגון:
* יובש בפה
* כאבים בפה או בגרון
* בחילות והקאות
* שינויים בטעם
* קשיים בלעיסה או בבליעה
* נפיחות בפנים או בצוואר
* עייפות
ניתן לנהל את תופעות הלוואי הללו באמצעות תרופות או טיפולים נוספים.
מעקב ארוך טווח
לאחר טיפול בסרטן הפה, חשוב לבצע מעקב ארוך טווח. זה כולל בדיקות סדירות כדי לזהות כל סימן לחזרת הסרטן. מעקב זה חיוני להבטחת תוצאות חיוביות לטווח ארוך.