הפחתת הסיכון לאוסטיאופורוזיס
Sign Up to our social questions and Answers Engine to ask questions, answer people’s questions, and connect with other people.
Login to our social questions & Answers Engine to ask questions answer people’s questions & connect with other people.
Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.
אנא הסבר בקצרה מדוע לדעתך יש לדווח על שאלה זו.
אנא הסבר בקצרה מדוע לדעתך יש לדווח על תשובה זו.
אנא הסבר בקצרה מדוע לדעתך יש לדווח על משתמש זה.
אנו שואפים לחבר בין אנשים בעלי ידע לאלו שזקוקים לו, לקרב בין תפיסות עולם שונות כדי שנוכל להבין זה את זה טוב יותר, ולאפשר לכולם לשתף את הידע שלהם. בעסקינן, כל שאלה היא זרז לשיתוף פעולה, חיבור וצמיחה משותפת
אוסטיאופורוזיס היא מחלה שכיחה הגורמת לעצמות להיות חלשות ושבירות. ישנם מספר צעדים שניתן לנקוט כדי להפחית את הסיכון ללקות באוסטיאופורוזיס, כולל אכילת תזונה בריאה, שמירה על משקל גוף תקין, פעילות גופנית סדירה, הימנעות מעישון וצמצום צריכת האלכוהול. בנוסף, ישנם מספר תרופות זמינות לטיפול באוסטיאופורוזיס, כגון ביספוספונטים, דנזומאב וטריפטריד.
כיצד להפחית את הסיכון ללקות באוסטיאופורוזיס
אוסטיאופורוזיס היא מצב רפואי שגורם לעצמות להיות דקות וחלשות, מה שמגביר את הסיכון לשברים. למרות שאין תרופה לאוסטיאופורוזיס, ניתן לנקוט בצעדים להפחתת הסיכון לפתח אותה.
דרכים להפחית את הסיכון לאוסטיאופורוזיס
סידן: צריכת סידן מומלצת יומית לנשים ומבוגרים מעל גיל 50 היא 1,000 מ"ג. מקורות טובים לסידן כוללים מוצרי חלב, ירקות עליים ירוקים, שומשום וטופו.
ויטמין D: ויטמין D עוזר לגוף לספוג סידן. כמות מומלצת יומית של ויטמין D היא 600 יחידות בינלאומיות (IU) לנשים ומבוגרים מעל גיל 50. מקורות טובים לויטמין D כוללים דגים שמנים, ביצים, חלב וחשיפה לשמש.
ילדות ונעורים: עודדו ילדים ומתבגרים להשתתף בפעילות גופנית נושאת משקל, כגון ריצה, קפיצה וחבל.
נשים אחרי גיל המעבר: נשים נמצאות בסיכון מוגבר לאוסטיאופורוזיס לאחר גיל המעבר, כאשר רמות האסטרוגן יורדות. טיפול הורמונלי חלופי (HRT) יכול לעזור לשמור על מסת העצם.
מבוגרים: מומלץ למבוגרים לקבל לפחות 150 דקות של פעילות גופנית בעצימות בינונית או 75 דקות של פעילות גופנית אירובית נמרצת בשבוע.
נשים: שמירה על אינדקס מסת גוף (BMI) בריא של 21-23 יכולה לעזור להגן על בריאות העצמות.
גברים: BMI בריא לגברים הוא 18.5-25.
סיכוני עישון: עישון פוגע בתאי בוני עצם ומפריע לספיגת סידן.
מפסיקים לעשן: הפסקת עישון היא אחד הדברים הטובים ביותר שאתה יכול לעשות לבריאות העצמות שלך.
המלצות לצריכת אלכוהול: לנשים מומלץ להגביל את צריכת האלכוהול לשתייה אחת ביום ולגברים שתיים ביום.
מי צריך בדיקת צפיפות עצם: נשים מעל גיל 65 וגברים מעל גיל 70 צריכים לקבל בדיקת צפיפות העצם. נשים צעירות יותר עשויות להזדקק לבדיקה אם הן בסיכון גבוה לאוסטיאופורוזיס, כגון אלה עם היסטוריה משפחתית של המצב.
על ידי ביצוע שינויים אלה באורח החיים, אתה יכול לעזור להפחית את הסיכון שלך ללקות באוסטיאופורוזיס וליהנות מעצמות חזקות ובריאות לאורך כל החיים.