היסטוריה של תל אביב יפו
Sign Up to our social questions and Answers Engine to ask questions, answer people’s questions, and connect with other people.
Login to our social questions & Answers Engine to ask questions answer people’s questions & connect with other people.
Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.
אנא הסבר בקצרה מדוע לדעתך יש לדווח על שאלה זו.
אנא הסבר בקצרה מדוע לדעתך יש לדווח על תשובה זו.
אנא הסבר בקצרה מדוע לדעתך יש לדווח על משתמש זה.
אנו שואפים לחבר בין אנשים בעלי ידע לאלו שזקוקים לו, לקרב בין תפיסות עולם שונות כדי שנוכל להבין זה את זה טוב יותר, ולאפשר לכולם לשתף את הידע שלהם. בעסקינן, כל שאלה היא זרז לשיתוף פעולה, חיבור וצמיחה משותפת
תל אביב-יפו היא אחת הערים העתיקות ביותר בעולם, עם היסטוריה של אלפי שנים. העיר נוסדה על ידי הפלשתים במאה ה-12 לפנה"ס, ונכבשה לאחר מכן על ידי האימפריות האשורית, הבבלית, הפרסית, היוונית והרומית. במאה השביעית לספירה, העיר נכבשה על ידי הערבים, ובמאה ה-16 על ידי האימפריה העות'מאנית. בשנת 1909, נוסדה העיר תל אביב על ידי קבוצת יהודים שעזבו את יפו. העיר גדלה במהירות, ובשנת 1934 התאחדה עם יפו ליצירת העיר תל אביב-יפו.
ההיסטוריה של תל אביב-יפו
תל אביב-יפו היא העיר השנייה בגודלה בישראל ומרכז התרבותי, הכלכלי והפיננסי של המדינה. העיר שוכנת לחוף הים התיכון, על מישור החוף, בין נהר הירקון בדרום לנחל איילון בצפון. שטחה 51.7 קמ"ר ואוכלוסייתה מונה כ-454,000 תושבים.
היסטוריה קדומה
האזור בו שוכנת תל אביב-יפו היה מיושב כבר בתקופה הניאוליתית. בתקופה זו נוסדה יפו, אחת הערים העתיקות ביותר בעולם. בתקופת הברונזה התיכונה הייתה יפו עיר נמל חשובה, ובתקופת הברונזה המאוחרת היא נשלטה על ידי המצרים. בתקופת הברזל הייתה יפו עיר פיניקית, ובתקופה ההלניסטית היא נכבשה על ידי אלכסנדר מוקדון.
התקופה העות'מאנית
בתקופה העות'מאנית הייתה יפו עיר נמל מרכזית, דרכה התנהל המסחר בין ארץ ישראל לאירופה. בתקופה זו נוסדו גם כמה שכונות מחוץ לחומות העיר העתיקה, בהן שכונת נווה צדק, שהיא השכונה העברית הראשונה מחוץ ליפו.
הקמת תל אביב
בשנת 1909 הוקמה תל אביב על ידי קבוצת עולים מאירופה, בהנהגת מאיר דיזנגוף. העיר תוכננה על ידי האדריכל יהודה מגידוביץ', והיא נבנתה בסגנון אקלקטי, המשלב בין אלמנטים אירופיים ומזרח תיכוניים. תל אביב הפכה במהרה למרכז התרבותי והכלכלי של היישוב היהודי בארץ ישראל, ובשנת 1934 היא הוכרזה כעיר.
איחוד תל אביב ויפו
בשנת 1948, לאחר מלחמת העצמאות, אוחדו תל אביב ויפו לעיר אחת. העיר המשותפת נקראה תל אביב-יפו, והיא הפכה לבירת מדינת ישראל. בשנים שלאחר מכן עברה תל אביב-יפו תהליך של פיתוח מואץ, והיא הפכה לאחת הערים הגדולות והחשובות במזרח התיכון.
ההעפלה
בשנים 1934–1948 שימשה תל אביב כמרכז ההעפלה של יהודים לארץ ישראל. במהלך תקופה זו הגיעו לעיר כ-60,000 עולים, שהועברו ארצה בספינות מעפילים.
הקמת המדינה
ב-14 במאי 1948 הכריז דוד בן-גוריון על הקמת מדינת ישראל בתל אביב. העיר הפכה לבירת המדינה הזמנית, עד אשר הועברה הבירה לירושלים בשנת 1949.
התפתחות העיר
בשנים שלאחר הקמת המדינה עברה תל אביב-יפו תהליך של פיתוח מואץ. העיר גדלה, נבנו בה שכונות חדשות, והיא הפכה למרכז התרבותי, הכלכלי והפיננסי של המדינה. בשנים האחרונות עברה העיר תהליך של ג'נטריפיקציה, שהביא לעלייה במחירי הדיור ולשינוי באוכלוסיית העיר.
אתרים מרכזיים בתל אביב-יפו