הגנה מפני פישינג
Sign Up to our social questions and Answers Engine to ask questions, answer people’s questions, and connect with other people.
Login to our social questions & Answers Engine to ask questions answer people’s questions & connect with other people.
Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.
אנא הסבר בקצרה מדוע לדעתך יש לדווח על שאלה זו.
אנא הסבר בקצרה מדוע לדעתך יש לדווח על תשובה זו.
אנא הסבר בקצרה מדוע לדעתך יש לדווח על משתמש זה.
אנו שואפים לחבר בין אנשים בעלי ידע לאלו שזקוקים לו, לקרב בין תפיסות עולם שונות כדי שנוכל להבין זה את זה טוב יותר, ולאפשר לכולם לשתף את הידע שלהם. בעסקינן, כל שאלה היא זרז לשיתוף פעולה, חיבור וצמיחה משותפת
פישינג הוא סוג של הונאה מקוונת בה פושעי סייבר מתחזים לארגונים או לאנשים לגיטימיים כדי לגנוב מידע אישי, כגון מספרי כרטיסי אשראי או סיסמאות. כדי להגן על עצמך מפני פישינג, עליך לנקוט באמצעי הזהירות הבאים: היזהר מפני דוא"ל או הודעות טקסט לא מוכרות המבקשות ממך ללחוץ על קישורים או למסור מידע אישי. בדוק היטב את כתובת הדוא"ל או מספר הטלפון של השולח. אם הם נראים חשודים, אל תלחץ על הקישורים או תמסור מידע. השתמש בתוכנת אבטחה מעודכנת כדי להגן על המחשב או הטלפון החכם שלך מפני תוכנות זדוניות. שמור על סיסמאות חזקות וקשות לניחוש. אל תשתמש באותה סיסמה עבור חשבונות שונים.
היזהרו מפישינג: כיצד להגן על עצמכם
פישינג היא שיטה נפוצה להונאת משתמשי אינטרנט על ידי התחזות לעסקים או ארגונים מהימנים כדי לגנוב מידע אישי, כמו סיסמאות, פרטי חשבון בנק או פרטי כרטיס אשראי. הנה כמה צעדים חשובים להגנה מפני פישינג:
היזהרו מפניות לא צפויות:
הונאות פישינג לעתים קרובות מגיעות בדוא"ל או בהודעת טקסט מפתיעה מארגון שאתם לא מצפים לשמוע ממנו. היו זהירים לגבי פניות כאלה, במיוחד אם הן מבקשות מידע אישי.
בדקו את כתובת השולח:
לעולם אל תלחצו על קישורים או תגיבו לבקשות של אנשים שאינכם מכירים או מחברות שאתם לא עושים איתן עסקים. בדקו תמיד את כתובת השולח כדי לוודא שהיא לגיטימית.
הרחפו מעל קישורים:
אל תלחצו על קישורים בדוא"ל או בהודעת טקסט מבלי להרחיף מעליהם את העכבר. כתובת האתר האמיתית תופיע בדרך כלל בסרגל המצב בתחתית דפדפן האינטרנט שלכם. אם כתובת האתר שונה מהכתובת שמופיעה בהודעה, מדובר כנראה בהונאת פישינג.
שגיאות כתיב ודקדוק:
הונאות פישינג לעתים קרובות מכילות שגיאות כתיב ודקדוק. אלו יכולים להיות סימנים לכך שההודעה אינה לגיטימית.
אל תמסרו מידע אישי:
הונאות פישינג לעתים קרובות מבקשות מידע אישי, כגון סיסמאות, פרטי חשבון בנק או פרטי כרטיס אשראי. לעולם אל תמסרו את המידע הזה בתגובה לפניה לא צפויה.
השתמשו בתוכנת אבטחה:
התקינו תוכנת אנטי-וירוס ותוכנת אנטי-פישינג במחשב ובמכשירים הניידים שלכם. תוכנות אלה יכולות לעזור לזהות ולחסום הודעות פישינג.
דווחו על הונאות פישינג:
אם קיבלתם הודעת פישינג, דווחו עליה לארגון המתחזה אליו. רבים מהארגונים הללו שומרים רשימות של הונאות פישינג ידועות ומפרסמים אותן באתר האינטרנט שלהם.
הישארו מעודכנים:
שיטות הפישינג משתנות כל הזמן. הישארו מעודכנים לגבי ההונאות האחרונות על ידי קריאת מאמרים באינטרנט, עקוב אחר חשבונות ברשתות החברתיות של ארגוני אבטחה ובדיקת אזהרות ממשלתיות.
היו זהירים בגלישה באינטרנט:
היו זהירים כאשר אתם גולשים באינטרנט. בדקו תמיד את כתובות האתרים לפני שאתם מזינים מידע אישי ו הימנעו מביקור באתרים מפוקפקים.